Pink haj és lófarok

Azt hiszem kb. fél éve a legszebb szóval élve konkrétan szanaszéjjel b@sztam a hajam egy igencsak érdekes egyenesítési kúra alkalmával (ne vegyetek semmi ilyen Garnier meg mittomén egyenesítő cuccot, olyan mint a dauer, csak ugye fordítva működik és totál hazavágja a hajat...). Azóta próbálom újraéleszteni, inkább kevesebb, mint sok sikerrel, de nem adom fel. Első körben John Frieda piros termékcsaládot próbálgattam, nem lett jobb. Második körben átmentem bijó natúrlédibe, szilikonmentes meg hasonló, jelentem nekem nem vált be, ki nem állhatom, ráadásul jó drága argánolajos sampon volt... A három a szerencseszámom, remélem ez a harmadik kör be is jön végre. Nem tudom hallottatok-e már a Main 'n Tail termékekről, itt kultnak számít, istenítik stb. Gondoltam egye fene, teszek egy próbát vele. Ezekről a termékekről azt érdemes tudni, hogy eredetileg lovak szőrének ápolására lett kifejlesztve és ebből alakítottak ki egy általunk is használható ágazatot. Tipikusan nehezen kezelhető, igénybe vett hajra való a termékcsalád, szóval mintha nekem találták volna ki. Ma sikerült is elbattyognom a fodrászkellékesbe, hogy megnézzem őket, mi merre mennyi meg ilyesmik és kellemesen meglepődtem, hogy egyrészt egyet vesz kettőt visz akció van (a desztini... :D) másrészt pedig alig $5-ba kerülnek. A harmadik meglepetés pedig akkor ért, amikor elolvastam a címkét, ugyanis ott áll rajta feketén fehéren, hogy lovakon is lehet ám használni :D. Gondolom ha a paciknak jó, akkor nekem se nagyon árthat, nem igaz XD? Szóval a mai naptól kezdve pacihajkúrán vagyok, majd jelentek, hogy mik a fejlemények. Persze nem is én lennék, ha megelégednék ennyivel, nem, nem. A legújabb bekattanásom, hogy nekem most nem elég a vörös haj, fel kéne dobni valamivel. Ezért holnaptól pink ombre hajam lesz, remélem nem fogok úgy kinézni, mint egy idióta... Majd updatelem a posztot, ha lefotózom a végeredményt (bármi is legyen az). Nektek volt már nagyon tönkre vágva a hajatok? Ha igen, mi vált be rá? A fodrászollón kívül persze :D.

Háttérben asztali csendélet, ecsetkékkel, Hello Kittz-s laptopommal meg hasonlókkal. A pink azért komoly nem?

14 megjegyzés:

  1. Nekem azzal kezdődött szegény hajam tönkrevágása, hogy vettem Avonos melírozót (2 évvel ezelőtt), de az olyan volt, hogy hajmosásonként (2-3 naponta) kellett becsíkozni, oszt rajta hagyni, és csak pár hét-hónap múlva kezdett el látszani az eredmény, de miután abbahagytam, azután is világosodott, ráadsául mivel sosem tudtam biztosan, hol is voltak azok a tincsek, kb az egész felső réteg a választéknál világosabb lett.
    Utána mivel zavarni kezdett a lenövés (kb 1 évvel ezelőtt), befestettem. Mondjuk fodrász csinálta, nem saját magam drogériás festékkel, szóval elvileg minőségi festék került rá, de az is épp elég volt szegénykémnek, hogy hazavágja kissé. Ráadásul akkoriban elég rövid volt, kb akkora mint a tied, szóval a vágással is csínján kellett. Utána, amikor végre kiment belőle a festék, és megnőtt valamennyire, akkor fogtam magam és kemény pénzekért kiegyenesíttettem Brasil Cacau-val a fodrásznál, hogy ezzel majd megoldódik minden gondom.
    Hát nem jött be, viszonylag hamar kiment a hajamból, azóta pedig teljesen sprőd lett a fejtető felülső-elülső részén nődögélő hajam, nagyjából az a réteg, amit a melírozóval szétszadiztam. Viszont legalább amikor ki volt egyenesíttetve, szulfátmentes sampont kellett használnom, és akkor találkoztam mindenféle natúr termékkel, stb, és megfordult a fejemben, hogy ha elfogyott minden káros összetevőjű samponom, majd végrehajtom a nagy repair project-et, és áttérek natúrba.
    Szóval kb január-februárban elmentem a fodrászhoz, levágattam egy hosszra a hajamat egy még éppenhogy tűrhető hosszra, és azóta havonta járok 1 cm-t vágatni. Így nagyjából ugyanakkora marad, viszont az elvékonyodott, károsodott résztől fokozatosan megszabadulok, ahogyan az lenő. Ezen kívül szedek még hajerősítő vitaminokat, és sűrűn teszek rá ricinusolajas-tojássárgás pakolást. Mindez együtt így több, mint fél év után végre kezdi megtenni a hatását, ugyan még mindig nem tértem át a natúr kozmetikumokra, de az a cél.

    VálaszTörlés
  2. Nekem a festéssel kezdődött a tönkrevágás, aztán a szőkítéssel folytatódott. Mivel azóta is szőke vagyok ... hát :D elég érdekes néha a hajam tapintása, de a Gliss Kur liqiud silk vagy mi a bánat a neve a halványrózsaszjn flakonos verziónak, az bevált.
    Rózaszínt én is szeretnék a szőkébe :) jövőhéten talán elcsámborgok fodrászhoz és addigra veszek magamnak, hogy beletegye nekem :D Ápdételjed azt a fotót mihamarabb ;)

    VálaszTörlés
  3. Barátnőmnek szőkítéssel vágták haza a haját - és tanácsoltam neki,h menjen el egy fodrászatba hajszerkezet javító kúrára. Ez valami bambuszrügyes szérum (Alfaparf), amit belemasszíroznak a hajba, majd szárítás, majd belevasalják a hajadba (hőre aktiválódik) Ezt 4 alkalommal kellett megcsinálni,úgy hogy közte nem moshatott hajat. És istenien működött. Nem tudom,h az otthoni szerek mennyire tudnak ilyen hatásosak lenni, de sok sikert :)

    www.fashionandmargarita.blogspot.com

    VálaszTörlés
  4. Tavaly nagyon megtetszett a nagy ombre divat, így én is elmentem fodrászhoz, hogy majd akkor nekem is lesz szép napszítta hajam :D hát azóta állandóan törik, most más fodrászhoz járok, ő kerek perec megmondta, le kell vágni, ezzel már csinálhatok bármit, nem jön helyre. Egyébként én egy olcsó, de baromi hatásos tejes hajpakolást használtam, az sokat puhított rajta, ezenkívül még szilikonos hajvégápoló, nem kimosós balzsam, hővédő stb. Legújabb balzsamom Alverdés nem kimosó töredezett hajra, kevés kell és sokkal jobb lesz tőle a hajam, sokan dícsérik milyen fényes :) Viszont sampont nem tudom mit vegyek, lehet tesznek valami új adalékot amire érzékeny vagyok, nem korpás a fejbőröm egyszerűen szúnyogcsípéshez hasonló pöttyök jönnek ki, amik nagyon tudnak viszketni...

    VálaszTörlés
  5. gyógyszertáras sampont próbálj ki szerintem, azok a legérzékenyebb fejbőrre is jók. Pl bioderma, én nagyon szeretem az ő termékeiket. Szerencsére nekem nem kell leszívni a rózsaszínhez, mert világos a hajam, ha le kellett volna, akkor nem vállalom be.

    VálaszTörlés
  6. de jól hangzik! itt nincsen alfaparf, de lehet hogy neten tudok rendelni belőle, majd megnézem :D köszi a tippet

    VálaszTörlés
  7. mindenképpen :D sok szerencsét neked is a rózsaszínhez!

    VálaszTörlés
  8. nekem is azt kéne, hogy mindig vágatni egy kicsit, ha nem 100 dollár lenne egy hajvágás... de én ennyit sajnálok azért kiadni, hogy a végéből levágnak 2 centit, ez már rablás... persze el kell mennem úgyis az lesz a vége,,,

    VálaszTörlés
  9. Én otthoni pakolásokkal szedtem rendbe a hajam 2 évnyi vasalás(általában napi többször, nem tudom mit gondoltam). A legjobban nekem a méz-olaj pakolás jött be(olívát vagy mandulát használok legtöbbször). Állati puha lesz tőle a hajam, és így nehezebben törik. Sampont-balzsamot mindig váltogattam, leginkább az alapján hogy milyen színű a csomagolás(:D) szóval tuti a pakolások segítettek. Ja és nem vasalom már, csak évente párszor.

    VálaszTörlés
  10. húúh, kíváncsi vagyok már:)

    VálaszTörlés
  11. Hajnalka Horváth2012. szeptember 5. 18:02

    Azta, kis pónihajú :D Nekem a szőkítés viselte meg a hajvégeim, arra nem tudsz vagy nem tudtok valamit ajánlani? :/ Megint festenem kell majd a tövét amúgy. Jelenleg kallos pakolást és kallos hajvégápolót használok dove samponnal, de ha tudtok valami jót rá ( nem vágás) akkor írjátok meg! Kösziiiii:)

    VálaszTörlés
  12. WOW! Egy igazi unikornis sampon... :) It's written :))

    VálaszTörlés
  13. oH Látom már, és szörnyen irigy vagyok :)

    VálaszTörlés
  14. eszembe se jutott O-o XD

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.