Itt van az ősz | Bőrápolás

Nem vagyok gondolom egyedül azzal a problémával, hogy a hűvösebb, szelesebb, fűtéses időben elkezd elég erőteljesen kiszáradni a bőröm. Ami egyrészt jó, mert összébb húzódnak a pórusok, nem fénylik át a nózi/áll/homlok a nap közepére, nem izzadunk (juhé), ugyanakkor előkerül a hámló bőr, ami hú, de nem szép (nálam már megjelent...). Ilyenkor a megoldás az, hogy picit változtatunk a bőrápolási rutinunkon, gazdagabb, jobban hidratáló krémeket veszünk elő. Ebben a posztban meg is mutatok nektek pár jó kis terméket, amit érdemes kipróbálni és amiket kivételesen anyukámmal közösen teszteltünk le :).



Hiperérzékeny bőr


Sajnos engem ezzel áldott meg a természet, jó tesztalany vagyok, ha érzékeny bőrre való, szigorúan illatanyagmentes termékeket kell tesztelni. A The Body Shop Aloe családja régi kedvencem, állandó jelleggel használom őket, most éppen nappali krémem (4290 Ft) van, ami a kevert/enyhén száraz bőrömre pont jó. Könnyű, gyorsan felszívódik, de mégis tökéletesen hidratál és megnyugtat, ideális smink alá. Szemkörnyékre és az orromnál lévő ráncocskára a Neogence hyaluronsavas csodáját (8890 Ft) szoktam lenni, ami nagyon szépen feltölti a bőrt, hosszútávon pedig csökkenti az apró vonalakat (szerencsére), plusz ugye nem okoz irritációt. Ha pedig valami extrára vágyok, akkor szintén a tajvani márkához fordulok és feldobom hetente egyszer vagy kétszer a szintén hyaluronsavas fátyolmaszkjukat (1690 Ft/db).




Száraz, vízhiányos bőr

Nemrégiben meghívást kaptam az Amway-Artistry Hydra-V arcápolási vonal bemutatójára, ahol meg is kaptuk tesztelésre a szérumot (22000 Ft), a gél-krémet (13400 F) és a szemkörnyékápolót (15000 Ft). Az első kettőt átpasszoltam anyának, neki inkább száraz a bőre, mint nekem (meg ugye sajnos van benne illatanyag, hosszútávon nem bírom), de az utolsót megtartottam magamnak. A leírás alapján a termékcsalád az aquaporin technológiával készült, ez által a sejtek mélyére jut a víz és tápanyagok (norvég fjordvíz, himalájai rózsaszín kősó, hawaii acai bogyó kivonat), nem ígér sem többet, sem kevesebbet, mint hogy hidratáltabbá teszi az arcunkat. Anya nagyon megszerette a szérumot és a gél-krémet, azt mondta, hogy egyértelműen puhább, hidratáltabb és simább a bőre, amióta használja őket, szóval tényleg működnek. A szemkörnyékápoló szintén jól teljesít, reggelente használom, mert nagyon gyorsan beszívódik és meglepően jó sminkalap. Érdemes őket kipróbálni :).




Extra kényeztetés olajokkal

Végszükség esetén (mondjuk, ha beteg vagyok és a bőröm meghülyül) mindig az olajokhoz fordulok, közülük is a legtöbbször az argánolaj felé nyúlok. Semmi flanc, tök normál, bio-organikus argán a Cosmio-tól (kb 900-1000 Ft), ez a legolcsóbb és a legjobb, pillanatok alatt helyrehozza a bőrömet. Ráadásul nem csak arcra lehet használni. Olajozás előtt nagyon jó előkészítő a The Body Shop Oils Of Life esszencia (5990 Ft), amely hidegen préselt fekete köménymag olajat, kamélia mag olajat és csipkebogyómag olajat tartalmaz. Az olaj bemasszírozásához pedig szintén a The Body Shop egy fantasztikus újdonságát használom (sőt minden maszkhoz és krémhez, totálisan addiktív ez a cucc). A fémgolyós arcmasszírozó (6990 Ft), amilyen feleslegesnek tűnt elsőre, annyira a mindennapjaim részévé vált mára, nagyon kellemes érzés masszírozgatni vele, plusz hűsít is. Kicsit drága, de megéri beruházni rá.



Testápolás

A Dove viszonylag új testápolási vonala a DremaSpa (kb 1600-1700 Ft) két általam használt terméke szinte azonnal belopta magát a szívembe. A Goodness testápoló egy nagyon könnyed, azonnal beszívódik isteni finom illatú és szuperül hidratál. ami nagyon meglepett, hiszen a textúrájából nem következtettem volna erre. Nálam most egyértelműen ő a No1 a testápolók körében, minden más kedvencemet letaszította a trónról, alig várom, hogy kipróbálhassam a többi verzióját is (van feszesítő és fiatalító meg önbarnítós is). A kézkrém (kb 1300 Ft) az Intensive verzió (van egy normál is), szintén nagyon könnyed, de - ahogy a nevében is benne van - intenzív formulájú, gyorsan beszívódik, de nagyon jól ápolja a kiszáradt kezeket. 


Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.