Krémes highlighterek bűvöletében

Ó, highlighter te csodás, aki szó szerint beragyogja életünket, vagyis arcunkat (illetve egyéb testrészeinket), hogyan is tudnék nélküled élni??? Mindennapjaim része vagy, már nem csak púderes, de krémes formában is, mert rájöttem, hogy a több, ebben az esetben jobb és szebb :). Lassan ott tartok, hogy ugyanannyi krémes highlighterem van itthon, mint púderes, pedig mindig is ódzkodtam a színes krémes sminkcuccoktól (arcpirosító, szemfesték stb). De a highlighter minden formában jó és szerethető. Az alábbi posztban bemutatom a kis gyűjteményemet, elárulom, hogy melyek a kedvenceim és tippeket is adok, hogy hogyan érdemes használni őket. Enjoy ;).



A kollekció

Van itt folyékony, bronzos, jeges, krémes, primeres, aranyfényű, csillámos, vagyis minden, ami csak kellhet:

  • Maybelline Master Strobing Stick - 200 Medium Nude Glow: ő volt az első krémes highlighterem, amit el is kezdtem rendesen használni. Visszafogott szép fénye van, bár a színe nekem kicsi sötét (pezsgős-bézses arany), alapozó fölé érdemes használni és szuper a szemöldökcsontra.
  • Maybelline Master Strobing Liquid - 100 Light Iridescent: ő egy nagyon új szerzemény, imádom, gyönyörű és nagyon-nagyon intenzív (hideg jégrózsaszín). Alapozóba keverve, fölé és púderen is használható. Gyorsan szárad, a finise púderes lesz.



  • L'Oréal True Match Highlight - 301 Icy Glow: jeges rózsaszín, viszonylag intenzív, de nem annyira, mint a Maybelline. Primerként, alapozóba keverve és alapozó fölé is lehet használni. Nagyon szép természetes hatást lehet vele elérni.
  • Catrice Liquid Luminizer Strobing Pen - 020 Ready for Champagne!: gyönyörű, világos arany színű highlight, kifejezetten alapozó/púder fölé tervezve. Látványos, de nem túlzó.
  • IsaDora Strobing Fluid Highlighter - Bronze Glow: ő direkt egy bronzos, sötétebb highlighter, alapozó alá, fölé vagy belekeverve. Nagyon szép, visszafogott bronzistennős hatást lehet vele elérni. Külön piros pont a pumpás kiszerelésért.
  • RdL Young I Love Unicorn Shimmer Cream: extra fényes és csillámos ezüstös fehér highlighter, alapozó fölé a legjobb. Sajnos limitált volt :(.



  • Artistry Signature Color Highlighting Tint - Pink: ő inkább egy fény primer, amit akár önmagában is lehet használni, hasonló a MAC Strobe Cream-hez. Rózsaszínes gyöngy színe van, nagyon szép alapozóba keverve és fölé is egyébként.
  • MAC Strobe Cream- Pinklite: eredetileg egy ragyogásfokozó arcápoló (tele vitaminokkal és antioxidánsokkal), fáradt fakó bőrre, ami mára ikonikus strobing termékké nőtte ki magát. Nagyon jó alapozó alá primerként vagy hidratálóként, de alapozó fölé is használható, így nagyon finom és visszafogott lesz a végeredmény.




A kedvencek

Az abszolút kedvencem, naná, hogy a mega intenzív Maybelline Master Strobing Liquid. Imádom a színét, amit még rajtam is látványos (hófehér bőrre meglepően nehéz igazán jó highlightert találni, ami tényleg brutálisan mutat), a fénye pedig elképesztő. Külön imádom, hogy púder fölé sem körülményes a felvitele, tartós is és árban sem rossz (kb 3000 Ft). A másik kedvencem a MAC Strobe Cream, alapozó alá használva. Fantasztikus hatást lehet vele elérni, makulátlan és gyönyörű, szinte éteri lesz a végeredmény. Ráadásul utazó méretben (30 ml) csak 3500 Ft, szerintem ennyiért megéri kipróbálni.

Ha valaki a visszafogott, természetes hatást szereti, akkor azoknak a Maybelline Master Strobing Stick-et (2 árnyalatban kapható, kezdőknek is kiváló a kiszerelése miatt) és az IsaDora Strobing Fluid Highlighter-t javaslom (3 árnyalatban kapható).

Pro tippek
  1. Krémes anyagot, csak krémes anyaggal keverünk és krémes anyagra viszünk fel, a tökéletes hatás elérése érdekében. Tehát a krémes és folyékony highlightereket közvetlenül alapozás/korrektorozás után vagy a hidratált arcbőrre vigyük fel!
  2. Megcáfolandó az első szabályt, a krémes highlightereket trükközve, de púderre is fel lehet vinni, persze nem mindegyiket, ezt ki kell tapasztalni. Ezért a kedvencem a Maybelline Master Strobing Liquid, mert őt bizony fel lehet :). A titok, hogy ne közvetlenül az arcbőrre pöttyözzünk, hanem vegyünk fel egy keveset (!!!) nedves szivaccsal és azzal nagyon óvatosan ütögessük fel a kívánt területre. 
  3. Az applikációhoz én minden esetben szivacsot ajánlok (természetesen a BeautyBlender a legjobb, de ha ez nem fér bele a büdzsébe, akkor minél puhább darabot keressünk), az ecsetet hagyjuk meg a púderes highlightokhoz. Az anyagot pedig minden esetben óvatosan, ütögető mozdulatokkal dolgozzuk el, hogy nehogy elmozduljon az alapozónk.
  4. A stickes highlightokkal pofonegyszerű a munka, csak húzzunk csíkokat a kiemelendő részekre és akár ujjal is eldolgozhatjuk őket (itt is inkább ütögessünk, mint kenjünk, tudjátok, az alapozó miatt :)).
  5. A folyékony highlightereket érdemes kézfejre kinyomni, majd felpöttyözni az arcra, de a szivaccsal is felvehetjük (csak előtte kenjük kicsit szét, hogy ne kerüljön túl sok anyag a szivacsra). 

Végezetül pedig egy kis folyékony highlighter wishlist:

  1. Cover FX Custom Enhancer Drop - Celstial (beautybay.com, €35.80)
  2. Marc Jacobs Beauty Dew Drops Coconut Gel Highlighter - Dew You? (sephora.it €39.50)
  3. Becca Shimmering Skin Perfector Liquid Highlighter - Opal (sephora.it €38)
  4. NYX Strobe of Genius Holographic Stick - Mermaid Armor (NYX üzletek, 2800 Ft)
  5. NYX Dose Of Dew Face Gloss (NYX üzletek, 2800 Ft)




Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.