TESZT | Fenty Beauty Mattemoiselle Plush Matte Lipstick

Ha nem is óriási, de mindenképpen nagy rajongója vagyok Rihanna-nak, leginkább, mint divat- és szépségikonnak, persze a zenéjét is nagyon kedvelem, de leginkább az énekesnő stílusát és vagányságát szeretem. Már a MAC-kel közös kollaborációiért is teljesen odáig voltam, rengeteg dolgot megvettem belőle, amikor pedig megtudtam, hogy saját sminkmárkája lesz, majd kiugrottam a bőrömből! A képek és elolvasott tesztek, megnézett videók alapján szuperül sikerültek a termékek, nem nagyon hallani negatív kritikákat, így várható volt, hogy nem bírom túl sokáig és rendelni fogok valamit a Fenty Beauty-tól. Első körben magamnak és hugimnak rendeltem egy rúzst, az angol Harvey Nichols webshopból (hipergyors és korrekt, KATT).



Mikor kibontottam a csomagot, nagyon-nagy meglepődtem, ugyanis a Mattemoiselle rúzsok rettentően picikék és könnyűek. Fekete-fehér mintás dobozkában érkeznek, ezeken már rajta van az árnyalatok neve is egy kis színmintával. A rúzs tokja szerintem kicsit könnyű (olcsó?) műanyagból készült, belül halvány rózsaszín, kívül metál rose gold és hatszögletes (ez a kialakítás nagyon tetszik). Ugyan nagyon csinos és nagyon szép, de egy kicsit csalódást okozott azzal, hogy bevallom őszintén, olcsó hatású, mert nem ezt vártam a márkától és az ár alapján sem (közel 6000 Ft). Ezen kívül a rúzs súlya is nevetségesen kevés, mindössze 1,7 gramm. Persze semmi nem lehet tökéletes…




Cserébe azonban szerencsére maga a rúzs minősége egyszerűen bámulatos! Pontosan olyan, amilyennek elképzeltem és amilyennek lennie kell. A formula krémes, könnyedén siklik, nagyon durván és egyenletesen pigmentált, kellemes az ajkakon, nem viaszos, nem vastag, olyan, mintha semmi nem lenne szinte a számon. A finise igazi matt, a tartóssága pedig hihetetlen, még engem is meglepett, hogy 1: alig hagy nyomot a poharakon, evőeszközökön meg úgy egyébként bármin, 2: egy lasagne-t is kibírt, pedig jó zsíros volt és nem úgy eszek, mint egy úrinő. 





A színe pedig egy álom, rögtön tudtam, már a neve alapján is, hogy nekem a Spanked árnyalatra van szükségem, mert ilyenem még nincsen (dehogy nincs…). Szépséges meleg tónusú tompa, de mély téglavörös, szerintem nagyon különleges, de azért sikerült dupe-okat találnom itthon hozzá. A L.O.V. újdonságai között van egy krémes finisű darab, ami szinte tökéletesen megegyezik vele (Lip Affair Brave Nudes No613 Selma’s Courage), de nagyon hasonlít szerintem hozzá a Kat Von D Lolita is, valamint átlátszó verzióban az Essence fényes rúzsai között is találtam egy hasonmást (Colour Up! Shine On! 10 - Rosey Glitz).




Összességében a kis csomagolási csalódások ellenére is abszolút elégedett vagyok a Fenty Beauty Mattemoiselle rúzzsal. A minőségébe lehetetlen belekötni, nagyszerű a formula, nagyon tartós és tényleg gyönyörű matt a finis. A kínálatban egyébként 14 árnyalat található, javarészt merészebbek (kék, zöld, narancs, barna, bordó stb), de azért nude-ok is találhatóak közöttük. Az ára igazából teljesen átlagosnak számít ebben a kategóriában ($18, 5940 Ft), a minőség és Rihanna miatt meg tudom érteni és el is fogadom. A legolcsóbban, leggyorsabban és legegyszerűbben a Harvey Nichols webshopból tudjátok beszerezni egyébként a Fenty Beauty termékeket, itt az egész kínálat megtalálható, 4-5 nap alatt meg is érkeznek és a postaköltség sem vészes. Rihanna és rúzs rajongóknak mindenképpen ajánlom, de egyébként nem egy must have, a Pupa I’m Matt rúzsok is vannak ilyen jók ;).

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól áll e a szín. :)
    Nekem a primer és az alapozó szimpi, a rúzsok még nem hoztak kísértésbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm :) sajnos az alapozóról egyre több rosszat hallok, pedig én is nagyon szerettem volna megrendelni, de így nem merem :( nem akarok úgy járni, mint az YSL-nel :(

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.